Kezdőlap
Élsz, Barackvirág! I. fejezet
II. fejezet/1
II. fejezet/2
III. fejezet/1
III. fejezet/2
IV. fejezet
V. fejezet/1
V. fejezet/2
VI. fejezet
A folytatásról
Galériamagyarázat
Galéria

Sponsor a Child in Jesus Name with Compassion

Sponsor a Child

A Galériában lévő képek értelmezése

A fekete-fehér képek Zilahon, az első hónapokban készültek, közülük kettő a keresztelőn. Egyiken édesapám látszik a háttérben, másikon Judit, az újszülött-osztály vezetője. Az ő lánya, Krisztina tartja Katit az ölében. A tapsolós kép már Magyarországon készült, mielőtt Pécsre mentünk volna.

A színes képek egy része Franciaországban készült. Kati kettőn látszik, egyiken az Északi-tenger partján állunk. Esquelbecq főtere, a St. Omer-i katedrális és Párizs látható három képen, Lucile a grillezéshez készülődik egy másikon, az asztal mellett pedig Nicole és Alexander társaságában ülök. Végül láthatunk egy képet madártávlatból az esquelbecq-i panzióról, amit a  http://jderoi.free.fr/gite/logies/deklok/f/allgites/htm   honlapcímen találtam. Ezen az oldalon a franciául tudók olvashatnak rólunk, ha rákattintanak a Maria illetve a Cathy névre, melyek a panzió két kisebb szárnyát jelölik. Idemásolom ezt a szövegrészt, megható, hogy ilyenformán is megörökítették a velünk való találkozást:

A Maria nevet viselő épületről:

Gîte inauguré en Août 1991.
Il doit son nom au souvenir de Maria, la maman de Cathy, ce gîte est mitoyen au gîte Cathy car comment pourrait-on séparer la mére de son enfant ? Et comme les mamans sont généreuses ce gîte accueille des groupes ou de grandes familles.

1991 augusztusában megnyílt panzió.

Kati édesanyjának, Máriának emlékére kapta a nevét, ezért ez az épület a Cathy panzió mellé épült, hisz hogyan választhatnánk el az anyát a gyermekétől? És amilyen kedvesek az édesanyák, olyan kedvességgel fogadja ez a panzió a csoportokat és a nagycsaládokat.

A Cathy nevet viselő épületről:

Gîte inauguré en Décembre 1990.
Il doit son nom au souvenir de Caty, bébé Roumain arrivé au gîte de Klock avec sa maman. Tout le village s'était mobilisé et avait manifesté un grand élan de générosité et de compassion à l'égard de nos hôtes.
Maria a raconté toute l'histoire de Caty dans un livre en Hongrois, nous serions trés heureux de pouvoir enfin lire ce livre car jusqu'à présent, nous n'avons pas trouvé de traducteur.

1990 decemberében megnyílt panzió.

Nevét a Romániából  a Harang Panzióba édesanyjával együtt érkezett kisbaba emlékére kapta. Az egész falu mozgósítva volt, lelkesedéssel fejezték ki szeretetüket, együttérzésüket vendégeink iránt.

Mária leírta egy könyvben Kati történetét, nagyon boldogok volnánk, ha végre elolvashatnánk, de még nem sikerült fordítót találni hozzá.

Egy kép a Cserkészpark felé vezető út mentét, egy másik magát a Cserkészparkot és távolról az otthonunkat ábrázolja, míg a közös családi képek az első cserkészparki telünket idézik, Kati már túlvan az első műtéten, amivel a könyv végetér.

A honlap nyitóképe a zilahi temetőben készült a Meszesről, mely tudom, mindig hazavár.